God Jul!

Tja, ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska printa ner... Jag är ledig imorgon och på juldagen, och det ska bli så ruskigt underbart så jag vet inte vad. Glögg och russin och nötter och Carolas "O helga natt" på softvolym och enorma mängder julbord (minus köttbullarna och prinskorvarna nu då) och Kalle Anka och mysiga familjestunder - here I am!

Så, från all of me, to all of you - en riktigt, riktigt God Jul!


Jag lyssnar just nu på: "To know you" med Sophie Zelmani

Ganska glad ändå

Jag vet att jag inte är särskilt duktig på att skriva nuförtiden... Den uppenbara anledningen till det är ju att de jag i USA skrev för, träffar mig regelbundet IRL nuförtiden... I och för sig har jag ju nu Sofia och Linda i USA att skriva för. Oh, well...

Att det blir ett inlägg ikväll beror på den raka önskan från Agneta jag fick i helgen. ("Nu ska det bli intressant att läsa din blogg.") Och jag vill ju inte göra min favorit-Göteborgare besviken. Det blev alltså så att jag i lördags äntligen fick se min pingla igen. Att få syn på henne på perrongen var fantastiskt. Känslan av att äntligen träffa någon man saknat i sex månader, var obeskrivlig. Och som vi har myst! På två dagar hann vi med julmarknaden på Liseberg, lite Nordstan-spaning, ett glas vin på en urmysig, central krog samt att - äntligen - få beta av de tusen samtalsämnen vi behövde få betat av oss. Tack, Agge, för en rysligt härlig helg!

Och. Apropå absolut ingenting. En liten parantes innan jag glömmer det... 2008:s mesta snygging har utan tvekan varit Andreas "Idol 2008" Carlsson. (Han som sitter i juryn.) Hade jag fått, hade jag röstat på honom. Och så hade hann ju kunnat vinna en weekendresa till Los Angeles och så hade han gärna fått ta med valfri blond tjugoåring från Herråkra i Småland. Hmm, blir detta ett vinnande koncept till ny tävlingsshow på fyran, mån tro? Vill vd diskutera saken är jag helledig imorgon dag.

Om nu - mot förmodan - Andreas/TV4:s vd inte skulle höra av sig, kan morgondagen nog till viss del spenderas i Växjö stad. Jag behöver införskaffa de sista julklapparna... jag är på god väg, dock. Känns skönt, då jag jobbar ganska mycket nu innan jul...

Nähepp. Oops. Klockan är visst way past my bedtime. Men vad gör det, jag är ju L-E-D-I-G imorgon!

Thank you, music lovers...


Jag lyssnar just nu på: "With every bit of me" med Kevin Borg (sms:a KEVINB till 72400)


Hej, mitt vinterland

Ahhhh. Idag är jag ledig. Det är första gången på åtta dagar, så det var mycket välkommet! Inte så att jag inte är tacksam över mitt jobb - det är jag verkligen. Det går inte en dag utan att jag tänker hur lyckligt lottad jag är som har Kosta, där jag även trivs som fisken i vattnet! Men ibland behöver man ju vila. Det gjorde ju till och med Herren Gud själv (på sjunde dagen visserligen... betyder detta att jag är värre än Honom? Louise?).

Igår fick jag reda på att jag kommit in på fyra av de sju kurser jag sökte till Universitetet! I am so excited! Dock ska jag ju inte gå alla, utan nöjer mig nog med en av dem; "Kulturpedagogik". Tror att det kan vara en fin merit om jag ska söka till dramapedagog på folkhögskola... Vilket det tyngt lutar åt just nu...

Och så är ju snön här - för att stanna den här gången? Jag fick en liten chock när jag tittade ut genom fönstret nyss - men så vackert det är! Kanske skulle en till och med snöra på termobyxor, vinterskor och rota fram någon gammal pulka... eh, kanske inte. Men jag ska nog allt gå en liten vinterpromenad snart, och kanske ta med kameran. Det vore väl roligt för Essex-Sofia att beskåda vårt vackra småländska vinterlandskap?

När jag ätit klart frukosten blir det nog en sväng in till sta'n. Ska kanske passa på att införskaffa lite julklappar, samt att umgås med fröken Stoij och fröken Magnusson ett tag. Den sistnämnda har ju skaffat egen lya och allt... blir kanske tillfälle att besöka palatset under dagen?

Och - iiii - på lördag åker jag äntligen, äntligen, äntligen till Götet för en visit hos min alldeles egna, underbara lilla Agneta "Varberg" Ingvarsson! Jag längtar så! It's definately been too long...

Summan av kardemumman är att jag trivs mycket bra med livet just nu. Don't worry be happy liksom. Men nu ska jag plocka ur diskmaskinen och sedan springa in i duschen. (Vill ju ändå se respektabel ut om det blir Växjö framåt dagen... nog för att Anni och Fia älskar mig som jag är... men man vet ju inte... kanske har Dr. House av outgrundlig anledning planerat in ett besök till Europas grönaste/vitaste stad just idag... you never know. Och då vill jag inte ha gårdagens mascararester i nyllet.)


Jag lyssnar just nu på: I'm gonna be (500 miles) med The Proclaimers

En olycka kommer sällan ensam

Jag blir så trött. Mitt eget internet fungerar inte. I förra veckan var det familjens Telia (som jag använder just nu) som bråkade, och nu är det då - sedan i onsdags - mitt Telenor som inte vill. Trött, jag blir så trött. Och det är inte allt. Bilknävelns batteri är stendött. Jag glömde att sätta av ljuset när jag parkerat vid outleten för en åttatimmars arbetsdag. Två snälla kollegor med startkablar försökte hjälpa till, men den lilla Golfen totalvägrade. Verkligen en toppenavslutning på dagen som faktiskt vart riktigt bra. Som tur är jobbade Susanne, som också bor i Herråkra, så jag kunde ju åka med henne hem. Men Kpt. Röd II är kvar i Kosta. Imorgon får alltså jag och systra åka med pappa och försöka få igång skrället. Bara den vill då, annars lipar jag.

I övrigt flyter livet på bra. Jag har fått ganska många timmar på jobbet, p g a julruschen/sjukdomar. Det känns bra. Lite klirr i kassan är verkligen vad jag behöver. Just nu lever jag typ på födelsepengar, men det går ganska bra - och den 25:e får jag ju min första lön.

Hmm... Undrar om jag skulle passa på att fråga bloggläsarna om ett shoppingråd. Har blivit upp över öronen förälskad i ett par Fred Perry-skor vi fick in häromdagen. Modellen liknar den klassiska Converse-kängan, men är svart och med det lyxiga FP-märket i gulguldigt på. Pris? 550 kr. Ska jag? Hittills har de inte sålt som smör, men med helgen som stundar finns ju risken att de tar slut (och kanske går min storlek, som är ganska vanlig, åt först). Hmm... Ebba von Sydow säger ju att om man blir kär ska man smälla till. Och jag kan ju alltid lämna tillbaka dem om jag skulle ångra mig... Tja, jag får helt enkelt fundera på den saken ett tag...

Nähepp. Nu ska jag tjura lite över olycksfåglarna och hoppas på att turen vänder snart.


Jag lyssnar just nu på: "What a difference a day makes" med Dinah Washington

RSS 2.0