Lördagsgott

Ja, man kan ju lugnt säga att vårterminen drog igång med en rrrivstart. Vi kom tillbaka till Storvik för två veckor sedan, och körde igång hårt med "Kommunikation" med Nina (lärare). Den kvinnan är otrolig! Hon är en sådan person man bara kan sitta och lyssna på i timmar, och det känns som att hennes samtliga ord väger bly. Många intressanta frågor och funderingar väcks, och efter fem dagar med henne känner man sig ganska färdig.

Vecka 2 jobbade vid med "Processdrama". Vi nosade lite på ämnet redan förra terminen, men efter att ha skrivit ett eget processdrama-spel samt läst mer ingående om metoden, känns det som att poletten trillat ned och jag förstår metoden mycket bättre. Däremot tycker jag fortfarande det är svårt att - i korta drag - förklara för en utomstående vad det egentligen är. Men det har att göra med att läraren går i roll, bland annat. Ska man göra ett spel om sena 1980-talets öst- och väst-Berlin till exempel, kan ledarna gestalta gränsvakt vid muren, och deltagarna kan få möjlighet att "intervjua" ledarnas olika roller. Hursomhelst är det en metod som verkligen faller mig i smaken, och som jag med all sannolikhet kommer att använda mig av i framtida praktik och arbete. Genom drama skapas ett genuint intresse hos delatagaren, som inte kan ges genom att endast läsa i en bok. Jag är inte speciellt intresserad av historia, men i ett processdrama skapar man sin egen relation till händelserna i fråga, och får möjlighet att bekanta sig med specifika människoliv (genom ledarens gestaltande) vilket innebär ökad förståelse och empati.

Och idag är det lördag. Det har varit en bra dag. Jag har varit ute och gått med min klasskompis Sara, tvättat, lagat mat och pratat med Chuck i telefon. Han skulle bowla med pojkarna idag. Jag saknar dem alla tre, men försöker fokusera på det som händer i Storvik här och nu. Ikväll hoppas jag på att jag och mina vänner slår våra kloka huvuden ihop och far till Sandviken eller Gävle för att roa oss. Det skulle vara väldigt festligt att få pynta sig själv lite och känna att man lever...


Jag lyssnar just nu på: "Warm and tender love" med Louise Hoffsten



RSS 2.0