Damm, ludd, flugbajs

Pust och stånk. Idag har vi spelat upp barnpjäsen "Ludde Lump & Greta Garn" för ett 50-tal barn på en skola utanför Storvik. Så himla kul! Jag hade nog nästan glömt bort hur mycket jag verkligen älskar att stå på scen... Jag älskar både arbetet med förberedelserna (till det här projektet fick vi bara en veckas förberedelsetid!) och att väl stå där inför en publik.

Vår saga handlar om ett litet ludd (Ludde) och en liten garntuss (Greta), som flyttar in i Fru Topps dammiga gamla lägenhet... Där bor också spindeln Blanka (min roll) och den stora, elaka dammråttan Hubu. Plötsligt bestämmer sig Fru Topp att göra sig av med sin gamla, odugliga dammsugare och skaffa en ny - Trombo! Vännerna blir förskräckta och inser att de måste samarbeta för att Fru Topp ska ändra sig och låta den gamla "snabeldraken" (dammsugaren) vara kvar, annars kommer ju Trombo att äta upp dem!

Det känns nästan lite sorgligt att projektet är över... Dock har vi - minst sagt - mycket annat att stå i också! Jag är med i skolans kör, och vi ska självklart ha ett luciatåg den 11:e (13:e är ju en söndag). Dessutom håller vi på med förberedelserna till nästa termins kortpraktik, där vi är indelade i par (jag ska vara med en kille som heter Andreas som faktiskt är från Växjö!) och ska ha drama med valfri grupp (barn, pensionärer, arbetslag, arbetslösa, ungdomar, etc.) Nästa vecka ska vi jobba med forumteater... fullt sjå! Men (nästan) allt vi gör i skolan är SÅ HIMLA KUL och spännande och meningsfullt och bra.

Har starka aningar att december kommer att rusa förbi... Sedan är det julledigt! Skönt. Jag ska fira den 24:e hemma i Sméalyckan men den 25:e åker jag tillbaka till USA... Pirrigt, nervöst, spännande - men, o, vad jag längtar!

Men nu är lunchrasten strax slut och jag ska hinna betala räkningarna innan nästa lektion hade jag tänkt!


                   Min klass!


Jag lyssnar just nu på: "Ack, Värmeland du sköna" med Monica Zetterlund


OK, let's try to jump start this thing...

Hrm. Jag räknar verkligen INTE med att någon alls kommer att läsa detta. Sedan jag bloggade sist har Michael Jackson lämnat oss, vi har haft både EU- och kyrkoval, och h1n1 sprider sig över människosläktet och löpsedlarna... Själv har jag varit i Grekland och volontärat, jobbat min (förhoppningsvis?) sista dag på Kosta Outlet, semestrat i Australien och påbörjat min utbildning till dramapedagog vid Västerbergs folkhögskola i Storvik, Gästrikland.

Men just idag har jag inte haft lust till NÅGONTING, förutom att frossa i diverse bloggar. Och då fick jag lite inspiration och lust till att skriva själv igen. Om inte annat kan jag ju pränta ned ett par rader för att dagen inte ska sluta 100% meningslös.

2009 har alltså betett sig riktigt trevligt mot mig. Jag trivs som firren in das wasser här i Storvik! Det känns så oerhört skönt att ha något att ägna sig åt, som känns meningsfullt och rätt.

Att jag funnit ro i min Norrländska vardag betyder dock inte att jag inte hellre skulle sitta på en sandstrand någonstans i Karibien... med en fruktig Piña Colada i handen och min signficant other fridfullt sovandes tätt intill mig. Jag blir helt enkelt trött, ledsen och deppig av det här vädret. Oh well. Som tur är räcker vackra minnen från varma sommardagar en liten bit till att motarbeta ett totalt vinterdepp.

Anyway. Känns bra att vara back on track. För även om ingen kommer att läsa detta, är det nyttigt och värdefullt att skriva ned sina tankar, tror jag.


Jag lyssnar just nu på: "Stars in the sky" med Myrra M


RSS 2.0