En bild säger mer än tusen ord...

Och jag orkar inte riktigt med tusen ord just nu.. Istället tänkte jag ladda upp lite bilder ifrån diverse event... Jag kan väl printa ned att jag mår bra ikväll. Veckan som gått har delvis varit lite deppig, grå och trist. Förvirring inför vuxenvärlden, kärleksförhållanden och utbildning har i kombination med dåligt väder bäddat för händelselösa, tråkiga och emotionellt jobbiga dagar. Men jag har tänkt som så, att jag ska sluta upp med det bums! Därför har jag startat ett litet konstprojekt på egen hand, mest för anledning av det skrikande behovet jag känner för lite självreflektion... Så imorgon blir det till att inhandla lite färg och penslar, så ska jag nog få se att livet blir lite lättare!

     
  
    

Hajar läget

Ahh. Nu känner jag mig sådär lugn och harmonisk. Det känns som att allt jag bör ha gjort, har jag gjort. Om jag vill sitta här en stund och slöa, eller kanske slå på teven för en stund, eller gå en vinterpromenad, kan jag göra det - utan dåligt samvete! Mitt liv känns under kontroll helt enkelt.

Jag har fått umgåtts lite med älsklingarna Jenny, Fia och Moppa under gårdagen. En grå, kall vinterdag hade nog inte kunnat spenderats på ett bättre sätt. Vi badade i Mopps underbara badbalja, åt tacos, utbytte massage och myste framför Grey's Anatomy och Sex and the City.

Idag hade jag och en klasskamrat från Universitetet bestämt träff för att arbeta på vårt grupparbete. Sagt och gjort, klockan 10 var vi på plats vid Strandbjörkets lekplats, vilket är den plats vi använder för vår platsspecifika undersökning. Vi skrev så att pennorna glödde i ungefär 45 minuter, innan vi frös rumporna av oss... Det känns jätteskönt att ha gjort lite nytta idag!

Minusgraderna till trots gick jag lite på stan också. Fick införskaffat födelsedagspresenter till både pappa och Sofia. Så nu har jag till och med det avbockat och klart! Det känns MYCKET bra. Och ledig i helgen är jag, vilket betyder att jag kan gå på Fias (inofficiella) inflyttningsfest, samt åka ner till Kristianstad med Jenny framåt lördagen för att titta på Rent. Äntligen, äntligen, äntligen får jag se lite teater! Jag känner mig verkligen svältfödd på den varan, så det ska bli underbart (även om jag redan sett den tidigare). 

Summan av kardemumman är att det helt enkelt inte finns alltför mycket att klaga på i dessa dagar. Lite solsken hade ju inte suttit fel visserligen. Och om katten själv får välja hade man inte tackat nej till en lottovinst på 15 miljoner, en fräsch solbränna, plötsligt tillkomna färdigheter i världens stora språk, andragradsekvationer och hur man botar cancer, obegränsad tillgång till Sarah Jessica Parkers garderob, Dr House sjungandes utanför min dörr och varför inte fred på jorden. Fast utan allt det där är jag ändå hyfsat nöjd med tillvaron. Fast lönen är slut, huden lika vit som Smålandshimlen, okunnande av något så basic som multuplikationstabellen, en garderob som mest verkar bestå av urttvättade H&M-koftor och det faktum att Dr House i själva verket är en fiktiv karaktär, och om han mot förmodan inte varit det med största sannolikhet ändå inte känt till min existens. Jag är ganska nöjd som det är. Varför haka upp sig på futtiga detaljer...?


Jag lyssnar just nu på: "Thunderbird Motel" med Oh Laura

Skymtar ljuset i slutet av tunneln...

Hallelujah! Praise the Lord! Idag tittade solen fram. Äntligen, äntligen, äntligen. Jag fick lov att sätta på mig solbrillor på vägen till jobbet. Och när arbetsdagen var slut och det var dags att köra hem var det fortfarande ljust ute! Åh, jag blir så glad. Kan vi äntligen skymta våren komma smygandes med avsikt att ersätta vinterns blask och kyla?

Jag börjar äntligen börja känna att jag har kontroll över mitt liv igen. Jag känner mig tillfreds. Inte riktigt nöjd, men tillfreds, glad över det jag har nu. Tisdagens universitetslektion gick faktiskt mycket bra, definitivt över förväntan! Jag hade förstått uppgiften rätt och fick till och med beröm från de andra kursdeltagarna för min text. Jag blev så glad! Det var minst sagt det jag behövde nu...

Ikväll är det till råga på allt Melodifestival! Jag blev tyvärr en aning besviken på förra gången. Fast det är väl snäppet intill omöjligt att slå förra årets festival. Jag tror 2008 nådde klimax. Med undantag för Alcazar (som verkligen visade vart skåpet ska stå) fanns inga vidare höjdpunkter bland bidragen i lördags... Och vad säger man om Petra Mede? Visst är det en tung mantel kvinnan har att axla efter Luuk, men hon har helt enkelt aldrig riktigt fallit mig i smaken. Oh well. Jag hoppas på att det ikväll blir andra bullar... Min absoluta favoritsångerska Frida Öhrn (från Oh Laura) skall deltaga med sitt countryband Cookies N Beans! Snacka om att jag kommer att rösta... Frida är verkligen ett av livets stora glädjeämnen! Hennes röst är något av det vackraste på jorden. Bara det ger tusen anledningar till att titta (och rösta) ikväll!

(Tilläggas bör kanske att jag häromdagen skickade ett blygt Facebook-meddelande till henne... Jag skrev kort och gott; "lycka till på lördag, Frida... kram Susanna". Och vet ni vad?! Hon svarade! Dock ögnade hon mitt namn fel... Så jag är numera en Susanne... Men guttaperkorna i lingonskogen! Vem ändrar inte en bokstav eller två för idoldyrkan...)

Okey-dokey artichokey. Nu blir det uppladdning för den andra glittrande delfinalen... Glöm inte att rösta på Cookies N Beans. Frida Öhrn, glöm inte vart ni hörde namnet först!


Jag lyssnar just nu på: "My star" med Brainstorm

En topp och en dal

Just exakt i den här sekunden, finns det två värdsligheter som berör mig. En hiss och en diss. En topp och en dal. Jag börjar väl med de dåliga nyheterna... Jag blir bara så FRUSTRERAD på Spotifys tjyvknep att få användarna att uppgradera till Deluxe-versionen (har jag antar att det är...). Vissa låtar har nämligen försvunnit från min spellista, och de visas inte på sökresultaten när jag försöker hitta dem igen... Det verkar också som att det är de låtar jag lyssnat mest på som försvinner... Arrgh, jag kan ju inte leva utan min dagliga dos av "Den makalösa manicken". Smart drag av dem, kanske, för det går illa kvickt att bli beroende av programmet - men för egen del är jag på tok för besviken och arg för att vilja betala en enda krona för Deluxe-versionen! Hmm, CD-skivor kanske inte är så tokigt ändå...

Och så vill jag hissa "The Curious Case of Benjamin Button" till skyhöga höjder! Jag såg den med Jessica på bio igår... och vad säger man... vilket mästerverk, alltså! Att ingen kommit upp med temat förut går mig icke undrande förbi. Brad Pitt och Cate Blanchett är, som de också var i "Babel", helt fenomenala. Det kvittar vilken filmsmak du har, "Benjamin" måste ses! Goose bumps all over your body and intoxicating feel good throughout the entire movie guaranteed!


Jag lyssnar just på: "Save your kisses for me" (som fortfarande finns kvar...)

Mer Electric Banana Band åt folket!

Himmel och fläsk... Ibland önskar jag bara att jag fick bo i en zvamp. Och ha en pytteliten piraya som heter Maja. Wihoo, EBB gör verkligen livet festligt! Astrid Lindgren sa ju en gång att endast den som har en del av barnet kvar inom sig, är riktigt vuxen. Jag skriver lätt under på det! Livet ska levas och Electric Banana Band gör hela proceduren lite roligare.

Hallelujah, låt dessa saker förgylla Tellus!

                                


Jag lyssnar just nu på: "Banankontakt"

RSS 2.0